23948sdkhjf

Chrontech testar vaccincocktail

Ska utvärdera effekten av kombinationsbehandlingar av vaccin.
Chrontech pharma har tillsammans med det amerikanska forskningsföretaget Inovio pharmaceuticals utvecklat ett vaccin för att förebygga infektioner av hepatit C-virus, Chronvac-C. Nu ska vaccinet ingå i en studie tillsammans med det franska bioteknik-företaget Transgenes hepatitvaccin för att utvärdera om vaccineffekten är bättre då de kombineras än om de ges separat.



Vanligtvis doseras vaccin
i flera omgångar för att uppnå önskvärd effekt och för att ge ett längre immunskydd. I studien ska företagen utvärdera om vaccinationen blir effektivare om personerna vaccineras med fler vaccin, för att aktivera olika sorters immunsvar.

Fas I-studien kommer att starta under årets tredje kvartal och kommer att utföras i Tyskland. Kostnaderna för studien fördelas jämt på bolagen. Chronvac administreras som första dos och sedan följs vaccinationen upp genom doser av Transgenes vaccin TG4040.

Bolagen har visar positiva resultat i prekliniska studier där effekten visat sig vara bättre om vaccinerna kombineras än om de ges en och en.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109