23948sdkhjf

Astrazeneca ska utbilda unga

Startar friskola i Södertälje.
Till höstenterminen 2012 kommer en friskola med teknisk gymnasieutbildning att starta i Södertälje kommun. Astrazeneca, Scania och Telgekoncernen ska, i samarbete med Södertälje kommun, driva skolan för att möta kommunens växande rekryteringsbehov.

Anledningen är att ungdomars intresse för teknikutbildningar dalar i regionen, något som oroar storföretagen i Södertälje. Idag har inte de kommunala skolorna några industritekniska utbildningar inom de kompetenser som bolagen efterfrågar, och bolagen upplever att det är svårt att rekrytera kompetent personal. Genom att starta en teknikskola hoppas företagen att intresset för teknik ska öka i kommunen vilket gör det mer attraktivt för företagen att stanna kvar i regionen.

Företagens roll i friskolan ska bli att marknadsföra utbildningarna, rekrytera lärare och förse skolan med utrustning. Det kommer även att finnas möjlighet att erbjuda eleverna praktik och sommarjobb på bolagen. De elever som genomför utbildningarna med godkända betyg kommer att erbjudas ett års anställning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094