23948sdkhjf

Unga reumatism-forskare får pris

Får en månads betald heltidsforskning.
Priset är ett stipendium som delas ut av Svensk reumatologisk förening i samarbete med hälso- och sjukvårdsföretaget Abbott. Syftet är att vidareutveckla och stötta forskare inom området.

Årets stipenditater:

Ann Knight, Uppsala universitet. För ihärdiga kliniska studier av blodkärlsinflammation med koppling till välrenommerade internationella nätverk.

Anna Södergren, Umeå universitet. För målmedvetna studier av ett flertal olika aspekter på hjärt- och kärlsjukdom vid kronisk ledgångsreumatism.

Anna-Karin Hultgård-Ekwall, Göteborgs universitet. För engagerad och självständig forskning om invasiva bindvävcellers (fibroblasters) roll i ledinflammation.

Inga-Lill Engvall, Karolinska institutet . För engagerad och uppmärksammad klinisk forskning om mekanismer bakom förändrad kroppssammansättning och leddestruktion vid kronisk ledgångsreumatism och betydelsen av kortisonbehandling för denna utveckling.

Jan Cedergren, Linköpings universitet. För innovativa studier av aspekter på ledgångsreumatism och inflammatorisk ryggsjukdom, baserad på tidigare experimentell forskning och stor klinisk erfarenhet.

Thomas Mandl, Lunds universitet. För målmedvetna och mångfacetterade studier av aspekter på primärt Sjögrens syndrom, med viktigt och aktivt nätverksbyggande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094