23948sdkhjf

Linkmed blir Allenex

Byter namn och samlar all transplantationsverksamhet i nya lokaler.
Investmentbolaget Linkmeds styrelse vill byta namn på bolaget för att skapa en ny identitet sedan bolaget valt att fokusera på transplantation. Styrelsen föreslår att Linkmed byter namn till Allenex, som har kopplingar till genetik (alleler) och transplantation (TX). Beslut om namnbytet tas på bolagsstämman den 10 maj.

Bolaget ska dessutom samla all transplantationsverksamhet i nya kontorslokaler med en gemensam produktionsanläggning på Kungsholmen i Stockholm. Dotterbolagen Olerup ssp och Absorber finns redan på plats och flyttlasset för moderbolaget går i maj.

-Att samla all verksamhet inom transplantation i en gemensam anläggning är något vi har haft i åtanke under längre tid. Vi kan nu bättre nyttja de synergier som finns mellan bolagen, få ett större kunskapsutbyte mellan de båda forskargrupperna samt styra verksamheten bättre. På sikt kommer det också att vara mer kostnadseffektivt även om flytten i sig medför kostnader av engångskaraktär, säger Linkmeds vd Ingemar Lagerlöf.

Det var i september 2010 som Linkmed beslutade sig för att renodla verksamheten och enbart fokusera på transplantation. Successivt började de avveckla portföljbolagen som var verksamma utanför området och numera investerar Linkmed enbart i företag som är kopplade till transplantation.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063