23948sdkhjf

Diamyds vd hoppar av

Elisabeth Lindner lämnar bolaget efter meningsskiljaktigheter med styrelsen.
Bolagets vice vd Peter Zerhouni blir tillförordnad vd och koncernchef tills dess att en permanent efterträdare utsetts. Anledningen till Elisabeth Lindners avhopp är enligt ett pressmeddelande “meningsskiljaktigheter med styrelsen i vissa viktiga frågor”.

Styrelseordföranden Anders Essen-Möller understryker att Elisabeth Lindner inte har fått sparken, utan att hon tillsammans med styrelsen kommit fram till att det är bäst att hon lämnar bolaget.

- Ibland har människor olika uppfattningar om vissa frågor helt enkelt. Vad det handlar om kan jag inte gå in på, det är ju så det är med meningsskiljaktigheter, att meningarna skiljer sig åt, så det blir fel om jag skulle ge en av meningarna, säger han.

Anders Essen-Möller påpekar dock att Elisabeth Lindners avhopp inte har någonting att göra med samarbetet med Johnson&Johnson eller med kvalitén i de kliniska prövningar som genomförs nu. Inom några veckor väntar bolaget resultat från en klinisk fas III-studie inom typ 1-diabetes. Att avhoppet sker i så nära anslutning till detta är bara olyckligt enligt Anders Essen-Möller.

- Det har inget med resultaten från studien att göra, studien är fortfarande blindad så ingen vet vad resultaten kommer att visa. Men det är klart att det är olyckligt att det sker just nu, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079