23948sdkhjf

Bioinvent startar proppstudie

Första sprutan har injicerats i nyopererad höftledspatient.
Patienten är en av 600 patienter som kommer att delta i bolagets läkemedelsstudie med antikoagulationsläkemedlet TB-402. TB-402 är ett nytt läkemedel mot blodproppar som har tagits fram genom ett samarbete mellan svenska Bioinvent och belgiska Thrombogenics. I fas IIb-studien undersöker forskarna risken för blodpropp hos patienter som opererat höftleden efter att de injicerats med TB-402. Preparatet ges i två olika dosnivåer och ska sedan jämföras med läkemedelsbolaget Bayers blodproppstablett med den aktiva substansen rivaroxaban.

Enligt Bioinvent ska det räcka med en injektion av preparatet, något som ska leda till minskat vårdbehov och ökad följsamhet bland patienterna. Företaget menar också att antikoagulationsmekanismen, till skillnad mot många andra proppförebyggande preparat, enkelt kan upphävas med en antidot, vilket kan vara betydelsefullt om svåra blödningar skulle uppstå.

Studien är dubbelblind och randomiserad och kommer att utföras på 41 kliniker runt om i Europa. Bolagen räknar med att få resultat under hösten 2012.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078