23948sdkhjf

Moberg derma försöker igen

Gör nytt försök till börsnotering.
Den 26 maj blir första dagen som investerare kan köpa Moberg dermas aktie på Nasdaq OMX om allt går vägen. Efter en avbruten börsnotering i fjol gör läkemedelsbolaget ett nytt försök att komma in på börsen. I samband med noteringen planerar bolaget att genomföra en nyemission på 74 miljoner kronor, vilket är ungefär hälften av den summa som bolaget planerade att ta in vid förra noteringsförsöket. Även teckningskursen har minskat och aktievärdet vid den kommande noteringen ligger på 29 kronor aktien. Vid förra försöket låg teckningskursen på mellan 37-45 kronor aktien.

- Efter genomförd analys har vi beslutat att fullfölja planerna på börsnotering och komma tillbaka till marknaden med ett nytt erbjudande. Vi har reviderat ned kapitalbehovet och sänkt erbjudandets storlek till 74 miljoner kronor. Framför allt är hela kapitalbehovet om 64 miljoner kronor redan säkerställt före teckningsperiodens början via teckningsförbindelser, säger Mats Pettersson, bolagets styrelseordförande.



Läkemedelsbolaget gjorde ett
försök att äntra börsen under hösten 2010 men fick under december samma år avbryta i sista sekund. Bolagets vd och grundare Peter Wolpert menade att de hade underskattat klimatet för börsintroduktioner och att viljan att teckna aktier inte var tillräkligt stor. Vidare ansåg bolaget att det inte hade tillräcklig ägarbas för att fullfölja en börsnotering.

Med den planerade nyemissionen som Moberg derma gör vid det nya noteringsförsöker ska ägarbasen spridas. Redan har teckningen av aktier för 64 miljoner kronor garanterats av både befintliga och nya aktieägare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078