23948sdkhjf

Isconova köper vaccinbolag

Utökar med dansk adjuvansteknik och vaccinplåster.
Det svenska vaccinbolaget Isconova köper det danska forskning- och utvecklingsbolaget Nordic vaccine. Priset blev fyra miljoner kronor och köpet kommer att finansieras med nyemitterade Isconova-aktier. I emissionen släpps drygt 120 000 aktier till ett värde av 33,50 kronor aktien.

I samband med köpet förbinder sig Nordic vaccines att köpa aktier Isconova till ett värde av 870 000 kronor i ytterligare en nyemission. Det kapitalet ska gå till underhåll och administration kring de danska produkterna de kommande åren.

Nordic vaccines utvecklar adjuvansen Posintro, en teknik som är lik Isconovas adjuvansteknologi Matrix. Det danska bolaget utvecklar också en produkt för leverans av vaccin genom plåster som idag är i preklinisk fas.

Isconova är ett forsknings- och utvecklingsföretag som utvecklar teknik som förbättrar vacciners effekt och varaktighet. Sedan 2005 har de produkter ute på veterinärmarknaden men börsnoterades i höstas för att få in finansiering till att utveckla företaget på humanmarknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078