23948sdkhjf

Orexo tar in 250 miljoner

Ska i egen regi ta tre nya projekt till marknaden.
Orexo antog en ny strategi under hösten 2010 som syftar till att helt i egen regi utveckla tre produkter för försäljning i antingen USA eller Europa. För att kunna driva projekten ända fram till lanseringsfas vill bolaget nu göra en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare och konvertibelinnehavare och ta in 250 miljoner kronor. En av ägarna, det danska holdingbolaget Novo, har förbundit sig till att köpa aktier till ett värde av 125 miljoner kronor. Totalt är nära 90 procent av emissionen garanterad, under förutsättning att emissionen godkänns vid årsstämman den 27 maj.

Projekten som Orexo ska satsa på är:

OX219, läkemedelskandidat mot opioidberoende, som kan utvecklas efter lång behandling med bland annat morfin. Orexo förbereder en nu ansökan om att få tillstånd för att ta preparatet vidare till fas II.

OX51, en smärtstillare för patienter som får akuta smärtor i samband med vårdrelaterade och terapeutiska ingrepp. Projektet syftar till att förbättra behandlingen med ett befintligt läkemedel genom att ändra beredningsformen till tablett. Tabletten visade positiva resultat i en klinisk fas I-studie i april i år och kommer att tas vidare till fas II senare i år.

OX27, är ett projekt där en läkemedelskandidat mot genombrottssmärta hos cancerpatienter utvecklas. Bolaget har precis rekryterat alla patienter till en klinisk prövning som beräknas starta inom kort.

I bolagets kvartalsrapport för perioden januari-mars redovisas en ökning i omsättningen till 41,5 miljoner kronor. Under samma period 2010 uppnådde Orexo en omsättning på 36,4 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063