23948sdkhjf

Artimplants toppar avgår

Osämja vid årsmötet. Både vd:n och styrelseordföranden hoppade av igår.
Hans Rosén har varit vd på Artimplant sedan augusti 2006. Vid bolagets årsmöte med aktieägarna igår, onsdag, valde han att lämna bolaget.

- Under valberedningsprocessen blev det klart att jag och valberedningen inte har samma syn på bolagets förutsättningar. Man måste vara totalsynkad med styrelsen för att kunna leda bolaget på ett bra sätt och eftersom jag inte kan verka under deras förhållanden så väljer jag att säga upp mig, säger Hans Rosén.

Vilka förhållanden det rör sig om vill Hans Rosén dock inte gå in på.

Valberedningen representerar aktieägarna och väljer representanter till styrelsen. Vid varje årsmöte avgår alla medlemmar i en styrelse och medlemmarna kan sedan välja om de ställer sig till valberedningens förfogande för omval eller inte. Vid årets årsstämma valde majoriteten av styrelsen, inklusive styrelseordförande Ingemar Kihlström, att inte ställa upp för omval.

- Jag kan bara svara på varför jag inte ställer upp för omval. Vad de andra medlemmarna har för anledning får du höra med dem om, säger han.



Ingemar Kihlströms menar
att han och valberedningen inte har samma syn på bolagsstyrning, något som också uppdagades vid valberedningsprocessen. Han stryker nu ett styrelseuppdrag från listan och fortsätter att ägna sig åt sina andra styrelseengagemang. Anders Cedronius, ledamot och ordförande i bolagets valberedning, valdes till ny ordförande under årsstämman.

Artimplants finanschef, Kjell Thörnbring , har utsetts till tillförordnad vd tills dess att en efterträdare utsetts.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079