23948sdkhjf

SM i styrelsebråk

Karo bio är det senaste bolaget i raden där ett turbulent årsmöte resulterat i maktskifte.
Bolaget är det tredje som inom loppet av drygt en vecka drabbas av styrelsebråk. Förra veckan lämnade Elisabeth Lindner vd-posten på Diamyd efter “meningsskiljaktigheter” med styrelsen. Vid Artimplants årsstämma den fjärde maj presenterade valberedningen ett förslag till ny styrelse som varken bolagets vd eller styrelseordförande kunde ställa sig bakom och bägge valde att lämna bolaget .

Resultatet av Karo bios årsstämma blev att styrelseordföranden Bo Håkansson lämnade bolaget. Detta efter att en grupp aktieägare veckan innan meddelat att de ville byta ut stora delar av styrelsen, styrelseordföranden Bo Håkansson i synnerhet. Förslaget var oväntat och Karo bio beslutade att fortsätta årsmötet veckan därpå. Flera aktieägare ville flytta fram stämman ytterligare för att ge fler ägare chansen att delta i omröstningen, något som röstades ner av Lars Magnusson, som hänvisade till störd arbetsro, enligt aktiespararna.se.

Anledningen till att aktieägarna, med Lars Magnusson i spetsen, ville ha bort Håkansson är att de ansåg att emissionen som genomfördes i höstas var alldeles för dyr och att den spädde ut kapitalet. Göran Wessman utsågs till ny styrelseordförande och Bo Håkansson fick istället en plats i den nya valberedningen.

Den nya styrelsen består av Göran Wessman (ordförande), Per Bengtsson, Christer Fåhraeus, Elisabeth Lindner, Jan Sandström och Anders Waas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.548