23948sdkhjf

EU-support på is

Vinnovas och Sweden Bios rådgivningstjänst för ansökningar ur FP7 får ett oväntat stopp. Samtidigt hopar sig frågorna inför sommarens utlysningar.
Sedan 2007 har Vinnova och Sweden Bio tillsammans drivit en EU-supporttjänst för forskare och företag. Dit har intresserade kunnat vända sig för att få råd och stöd kring ansökningar av olika forskningsanslag, bland annat ur EU:s sjunde ramprogram, FP7.

Verksamheten har finansierats av Vinnova och setts som ett uppbyggnadsprojekt, men ska nu bli permanent och därmed konkurrensutsättas. Innan årsskiftet 2010/2011 beslutades därför att supporttjänsten skulle upphandlas. Det tog dock till mitten av mars i år innan anbudsbrevet gick ut, och efter sista anbudsdag den 27 april dröjer att antal veckor innan den upphandlade tjänsten är på plats.

Under tiden ligger supporttjänsten nere.

– Det viktiga är att det blir rätt, snarare än att det går snabbt, säger

Jenni Nordborg, enhetschef bioentreprenörsskap på Vinnova.

I början av juli öppnas utlysningarna till FP7 och uppehållet infaller under en period när behovet av råd är extra stort hos forskare och företag. Men Jenni Nordborg försäkrar att glappet inte blir långvarigt.

– Jag kan inte säga exakt när den nya tjänsten är på plats, men efter att anbudstiden har gått ut handlar det om veckor.

Under uppehållet får forskare och företag i behov av finansieringsråd söka hjälp på annat håll. Bland annat kan de vända sig till Vinnovas nationella kontaktpunkter som arbetar med den typen av frågor.

– Tills utlysningarna till FP7 öppnar i sommar ska det vara klart med den nya supporttjänsten, säger Jenni Nordborg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078