23948sdkhjf

Nya ansikten i myndighetsstyrelsen

En generaldirektör, en överläkare och en finanschef tar plats i Läkemedelsverkets styrelse.
– Det är med stor glädje jag kan konstatera att vi får tillgång till viktig kompetens och erfarenheter från sjukvården, forskning och industrin, säger Mats Larson, styrelseordförande för Läkemedelsverket.

De tre nya styrelseledamöterna är:

Per-Erik Sandlund, generaldirektör på Invest Sweden. Han har tidigare varit vd för branschorganisationen för svenska bioteknik-bolag, Sweden Bio, samt för GE healthcares verksamheter inom life science.

Överläkare och docent Kerstin Hulter Åsberg som bland annat arbetar som lektor vid institutionen för neurovetenskap på Uppsala universitet och Enköpings lasarett. Hon har varit ordförande i läkaresällskapets kommitté för läkemedelsfrågor, läkemedelskommittén i Uppsala läns landsting och läkemedelskommittéernas ordförandekollegium.

Per Matses, finanschef på Sveaskog. Per Matses har femton års erfarenhet från företagsledningar då han arbetat som finanschef på Apoteket, Posten och Postgirot bank.

Läkemedelsverkets styrelse tar beslut om myndighetens övergripande prioriteringar, verksamhetsplan, arbetsordning och föreskrifter. Ledamöterna tog plats den 1 maj 2011 och uppdraget löper ut den 31 december 2013.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094