23948sdkhjf

Bioinvents kandidat i två nya studier

Får 14 miljoner då antikroppen TB-403 nu testas mot levercancer och aggressiv hjärntumör.
Svenska Bioinvent, belgiska Thrombogenics och Roche utvecklar, tillsammans en läkemedelskandidat, den monoklonala antikroppen TB-403, för behandling av cancer. Nu startar Roche två studier med preparatet.

Den ena studien är en fas Ib/II-studie på 100 patienter med aggressiva hjärntumörer. Första patienten har doserats och syftet är att utvärdera effekt och säkerhet av preparatet då det ges i kombination med Roches tumörhämmande läkemedel Avastin. Genom studiestarten får Bioinvent och Thrombogenics en milstolpsersättning på 35 miljoner kronor, varav 14 miljoner går till Bioinvent och de resterande 21 miljoner kronorna går till Thrombogenics.

Den andra studien är en fas Ib-studie på 60-70 patienter med levercancer som Roche startade i mars. I fas Ib-studien ges TB-403 i kombination med Nexavar, läkemedelsföretaget Bayers läkemedel mot levercancer.

Av alla intäkter som genereras från samarbetet med Roche går 60 procent av beloppet till Thrombogenics, som upptäckte antikroppen TB-403, och 40 procent till Bioinvent.

Roche tog över utvecklingen av TB-403 i maj 2010, men fortsätter att delfinansiera Bioinvent och Thrombogenics för framtida forskning relaterad till TB-403.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063