23948sdkhjf

2-1 inför Mobergs notering

Två av tre analytiker rekommenderar köp av Moberg dermas aktie inför den kommande noteringen.
Moberg derma noteras på Stockholmsbörsen den 26 maj. Det är det andra försöket som bolaget gör efter att ha dragit i bromsspaken vid första noteringsförsöket i december 2010. I samband med noteringen gör bolaget en nyemission och tar in tar in 74 miljoner kronor genom att sälja aktier till ett styckpris om 29 kronor.

Inför noteringen har informationssajten nyemissioner.se sammanställt vad tre olika aktörer inom aktieanalyser rekommenderar sina investerare att göra med Moberg dermas aktie. Två rekommenderar köp och en råder investerarna att avvakta.

Analysföretaget Redeye värderar Moberg dermas aktie till 39-55 kronor styck. Deras värdering är betydligt högre än det pris som aktien säljs för i samband med noteringen och analysföretaget rekommenderar därför investerarna att köpa aktier i bolaget.

Med en bra rapport och ett mer överkomligt pris på aktien än de 37-45 kronor som var aktuellt vid förra noteringsförsöket anser tidningen Börsveckan att Moberg dermas aktie är en god investering. Tidningen rekommenderar köp då de tror att bolaget kan få ett positivt kassaflöde till 2013.



Affärstidningen Veckans affärer
rekommenderar inte sina läsare att köpa aktier i forskningsbolaget. Anledningen är att de ser Moberg derma som ett “förhoppnings-bolag” med lite intäkter, risk för att lanseringar och projekt inte utvecklas som de ska och att handelsvolymerna är små. De poängterar dock att det är ett spännande bolag och att risken är lägre i Moberg derma än i traditionella läkemedelsbolag, men summerar med att det i så fall kommer bättre tillfällen då intresserade investerare kan köpa aktier i bolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078