23948sdkhjf

Positiv effekt i Medivir-studie

Bolagets preparat i kombination med standardbehandling av hepatit C ger virushämmande effekt hos svårbehandlade patienter.
Medivirs preparat TMC435 testas i en fas IIb-studie där 462 patienter deltar. Patienterna är diagnostiserade med hepatit C av genotyp 1 och har tidigare fått standardbehandling, pegylerat interferon och ribavirin. Patienterna som deltar i studien är särskilt svårbehandlade då de av olika orsaker inte har svarat på standardbehandlingen tidigare .

Patienterna i studien fick antingen Medivirs preparat i kombination med standardbehandling eller enbart standarbehandling. Av gruppen har 94 procent av dem som fick TMC435 i kombination med standardbehandling svarat positivt, enligt måtten att inga virus har upptäckts i patienternas blod fyra veckor efter avslutad behandling. I kontrollgruppen, som behandlades enligt standard, fanns effekt hos 84 procent av de behandlade.



TMC435 utvecklas genom
ett samarbete mellan Medivir och Ortho biotech products dotterbolag Tibotec pharmaceutical. Preparatet är en potent HCV-proteashämmare som ges oralt en gång om dagen.

Vill du läsa mer om forskningsframsteg och kliniska prövningar? Prenumerera på våra kostnadsfria nyhetsbrev och få nyheterna direkt i din inkorg.

Namn

* E-post

Välj vilka nyhetsbrev du vill prenumerera på

Biotech - Veckans Labbnyheter

Biotech - Jobb & Karriär

Biotech - Veckans Nyheter

Biotech - Kliniska Prövningar

Ändra/uppdatera dina uppgifter

* Obligatoriska fält
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062