23948sdkhjf

Linkmed byter vd

Ingemar Lagerlöf, bolagets grundare och vd sedan fem år tillbaka, lämnar företaget efter 13 år.
Till ny vd har Anders Karlsson utsetts. Anders Karlsson kommer närmast från posten som vd för investmentsbolaget Linkmeds dotterbolag Absorber och har över 20 års erfarenhet från branschen.

Anledningen till vd-skiftet är att Linkmed närmar sig en fas då de ska börja marknadsföra och sälja bolagets produkter. Ingemar Lagerlöf har själv varit med och handplockat Anders Karlsson att bli hans efterträdare.

- Det har varit planerat sedan länge att vi skulle rekrytera en ny vd till bolaget. Vi hade vissa mål vi ville uppnå innan vi bytte vd och eftersom de nåddes lite snabbare än vi trodde gick även vd-skiftet lite snabbare, säger Ingemar Lagerlöf.

Vad ska du göra nu?

- För det första så ska jag ta det lite lugnare. Jag kommer självklart att hjälpa till med vissa delar inom Linkmed under en begränsad tid. Men sedan ska jag ägna mig åt andra spännande saker.

I september 2010 beslutade Linkmeds ledning att de skulle renodla verksamheten och enbart fokusera på transplantation. Successivt började de avveckla portföljbolagen som var verksamma utanför området och numera investerar Linkmed enbart i företag som är kopplade till transplantation. I juni i år byter de namn till Allenex.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062