23948sdkhjf

Japanskt bolag köper konkursade Pharmadule

En del av det forna Pharmadule blir kvar i Stockholm.
Det Stockholmsbaserade bolaget Pharmadule, som tillverkar läkemedelsfabriker i moduler, gick i konkurs tidigare i år och nära 200 anställda förlorade jobben. Nu har bolaget funnit en räddning i form av en japansk samarbetspartner.

Det är det japanska industriföretaget Morimatsu som går in och köper upp det som är kvar av det svenska bolaget.

- I och med att situationen blev känd redan vid årsskiftet så är många av Pharmadules tidigare personal idag anställda på nya arbetsplatser. Idag är vi ett tjugotal kvar på Pharmadule, säger Ulf Danielsson, verksamhetschef på tidigare Pharmadule, numera Pharmadule Morimatsu.

Morimatsu är ett industribolag som tillverkar processutrustning till big pharma och bioteknik-industrin.

- Det är ju jättekul att vi får fortsätta i Sverige. Extra kul är det att den nya ägaren själv är engagerad i industin, säger Ulf Danielsson.

Pharmadule blir ett helägt dotterbolag till moderbolaget Morimatsu. Det som är kvar av den svenska verksamheten fortsätter i princip som vanligt enligt Ulf Danielsson, förutom att produktionsanläggningen kommer att ligga någon annanstans.

- Förut producerades fabriksmodulerna i produktionsanläggningar i Estland. Numera kommer produktionen att ligga i USA och i Kina, säger han.

Verksamheten i Sverige kommer bland annat att arbeta med projektstudier, projektledning, kvalificering, validering och i viss mån med detaljdesign.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078