23948sdkhjf

Spektrofotometer för mätningar på mikrovolymer

Spektrofotometriska mätningar har traditionellt haft vissa begränsningar.
Det har ofta krävts stora provolymer för att fylla kyvetterna till mätinstrumenten. Men det finns lösningar. Pico200 är den senaste i raden av spektrofotometrar för mikroliterprover.

De senaste åren har det lanserats ett antal plattformar för provmätning på mikroliternivå. En ny lösning innebär nu att man enklare kan hantera små volymer genom att provet behålls i pipettspetsen under hela mätningen. Spektrofotometern Pico200 lanseras av företaget Picodrop och använder en patenterad detektionsmetod som analyserar prover inuti spetsen av en pipett.

Det nya med Pico200 är att det är en fristående enhet till skillnad från de tidigare PC-baserade instrumenten från samma företag. Nu finns istället en tolv centimeters LCD-skärm placerad på kontrollenheten. Instrumentet är också utrustat med en inbyggd skrivare, samt har stöd för SD minneskort och trådlös överföring av data via Bluetooth.

Mätningar kan utföras av nukleinsyror, proteiner och cellodlingar för att bestämma koncentationer eller kinetiska parameterar. Användaren kan själv skapa specialiserade mätprotokoll, vilket gör det möjligt att använda några av de avancerade funktionerna för bland annat kinetiska mätningar som finns. Ett tillbehör för kyvetter finns också att köpa, vilket ger plattformen ytterligare flexibilitet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.987