23948sdkhjf

Google Health läggs ned

Hälsosatsning med elektroniskt journalsystem vann inte folkets hjärta. Nu stänger Google ner den tre år gamla sajten.
Den 1 januari 2012 stänger sökmotorjätten Google ner sin onlinetjänst Google Health då intresset för sajten varit för svalt. Sajten lanserades i maj 2008 och har efter tre år inte lyckats locka tillräckligt många besökare.

Målet med Google Health var enligt Google att “att skapa en tjänst som skulle ge människor tillgång till information om sitt välbefinnande och sin personliga hälsa”. På sajten kunde användarna lagra, hantera och dela information om sin hälsa. Data kunde sedan organiseras och följas upp för att användaren skulle kunna agera på förändringar.

Enligt Google har sajten ändå lockat vissa typer av besökare, som tekniskt kunniga patienter och deras anhöriga samt på senare tid även en hel del hälsoentusiaster.

Google Health kommer att vara i drift fram till den 1 januari 2012 för att tillåta användare att ladda ner eller överföra sina data och uppgifter. Informationen kommer även att finnas tillgänglig för nedladdning i ytterligare ett år efter det. I januari 2013 kommer informationen att tas bort permanent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094