23948sdkhjf

Innovation måste prioriteras

En het fråga för många under Almedalsveckan.
Politiker behöver konfronteras med resultaten av att företag flyttar ut sin forskning och utveckling från Sverige, anser Anna Lefevre Skjöldebrand, vd för Swedish Medtech.

- När medtechföretag tar sin forskning och utveckling utomlands så leder det till arbetslöshet och sämre vård i Sverige. Politikerna behöver nog uppleva det för att agera, säger hon.

Tillsammans arrangerade Swedish Medtech och MedTech Magazine frukostseminariet ”Företagen som räddar liv - har medtech en framtid i Sverige?” under Almedalsveckan. Där diskuterades huruvida Sverige är ett attraktivt land för innovation och om det finns ett värde i att behålla företagen här. Seminariet är ett av flera under veckan som fokuserar på innovation och det tydliga budskapet som upprepas av företag, universitet och branschorganisationer är att något måste göras för att Sverige inte ska förlora sin forskning.

Hur kommer Swedish Medtech att följa upp seminariet?

- Vi har en grupp för innovation och tillväxt som jobbar aktivt med de här frågorna, så vi kommer fortsätta att belysa ämnet på olika sätt, säger Anna Lefevre Skjöldebrand.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078