23948sdkhjf

Rise lär ut EU-kunskap

Små och medelstora företag coachas i EU:s sjunde ramprogram.
Nu görs en kraftinsats för att få små och medelstora företag att medverka i EU:s sjunde ramprogram. Research Institutes of Sweden, Rise, har beviljats stöd av Vinnova för att starta en kostnadsfri EU-supportverksamhet, eu/sme, där sme står för small and medium enterprises.

– Vi hjälper företagen med de frågor som de har om ramprogrammet. Till exempel hur de ska registrera sig i kommissionens databas, reda ut om de är småföretag eller inte enligt kommissionens definition, eller söka partners. Man kan säga att det enda vi inte gör är att skriva ansökningarna, men vi kan läsa och kommentera det som företagen har skrivit, säger Marie Pauli som är EU-koordinator på Swerea, en av fyra forskningskoncerner inom Rise.

­­­­– Med det här projektet hoppas vi på att Sverige ska öka andelen småföretag som deltar i EU:s sjunde ramprogram. Inom EU finns målet att femton procent av EU-bidraget ska gå till små och medelstora företag. Just nu ligger Sverige på ungefär tio procent, så förhoppningsvis kan vi höja det.

Projektet kommer att pågå till och med december 2013.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079