23948sdkhjf

Hallå där Ingrid Stenberg ...

... ny chefredaktör på Biotech Sweden. Vad blir ditt jobb på tidningen?
— Jag kommer att leda det övergripande arbetet på redaktionen och tänka ut nya spännande produkter och tjänster som vi ska erbjuda våra läsare. Sedan ser jag fram emot att träffa mycket folk i branschen och få höra vad som händer just nu, hela tiden.

Vad ser du som den största utmaningen?

— Att hinna med allt det vi vill göra och skriva! Sedan är det en ständig utmaning för en nyhetsredaktion att vara snabb på det senaste och samtidigt hitta de mindre uppenbara frågeställningarna. Där hoppas jag på mycket hjälp från läsarna, alla våra läsare är experter på någon del av life science-branschen och ju mer tips och idéer vi får från dessa tusenstals experter desto skarpare kommer tidningen att bli.

Vad är det som lockar med life science?

— Att det är en salig blandning av vetenskapliga utmaningar, ekonomi, politik, entreprenörskap och enskilda personers gärningar och att det i slutänden handlar om att försöka göra människor friskare. Det är fascinerande projekt att följa, det är så mycket som kan och ska hända från den första forskarens idé till att patienten blir hjälpt.

Berätta lite om din bakgrund!

— Jag kommer från Göteborg och flyttade till Stockholm för sex år sedan. Jag har en magisterexamen i molekylärbiolgi från Lunds universitet och en journalistutbildning från JMK i Stockholm. Under studietiden i Lund höll jag på med studentradio och tidningen Lundagård. Jag har varit en sväng på Vetenskapsradion i P1 och varit programledare för nyhetstimmen i P4 Radio Värmland. Nu senast kommer jag från jobbet som chefredaktör på Läkemedelsvärlden.

Var gör du när du inte jobbar?

— Ledig tid för mig kan betyda lite vad som helst. Segling, leta efter svampar, träffa kompisar och familj eller fastna i en DVD-box till exempel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062