23948sdkhjf

Episurf byter börslista

Medtech-bolaget flyttar från Aktietorget till First north.
Det Stockholmsbaserade medicinteknik-företaget Episurf noterades har noterats på First north.

Episurf var tidigare noterade på Aktietorget, varför bytte ni?

- First north är en språngbräda upp till Nasdaq OMX Stockholms mindre lista, small cap, dit vi vill så småningom. Anledningen till att vi nu byter till First north är att det ger oss bra möjligheter att ta in institutionella investerare och därmed få en bredare investerarbas, säger Nina Bake, vd på Episurf.

Listbytet har blivit försenat två gånger, varför då?

- I somras genomförde vi en sammanslagning av aktier som behövde vara klar innan vi bytte lista. För att få slå samman aktierna behövde vi ta ett beslut om sammanslagningen på vår årsstämma som var i juni. Därför fick vi skjuta upp listbytet.

Tar ni in någon emission i samband med listbytet?

- Vi genomförde en företrädesemission i juni. Då tog vi in 48,6 miljoner kronor i bolaget.

Vad blir nästa steg?

- Det vi siktar på nu är att starta en klinisk prövning under våren 2012. Vi sitter med ansökningarna nu. Vi siktar på att få in ett tjugotal patienter med besvär av broskskador i knäleden som ska behandlas med Episurfs individanpassade implantat. Studien kommer att pågå under ett år och vi kommer löpande att utvärdera patienternas uppfattning om funktion, smärta och livskvalitet.

Episurf var tidigare ett dotterbolag till Diamorph, ett företag som utvecklar slitstarkt material som bland annat används inom flygindustrin. I samband med att Episurf listades på Aktietorget i november 2010 delades dotterbolag och moderbolag och Episurf blev fristående. Episurf är ett medicinteknik-företag som utvecklar individanpassade implantat för patienter med broskskador.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079