23948sdkhjf

Två Allenex-bolag gör exit

Schweiziskt bolag tar över innehavet i Novahep och Recopharma.


Kvar i Allenex portfölj finns följande bolag: Bioteknik och läkemedel: Medicinteknik: Anamar Bioresonator Imed Biovator Likvor Oncolog Pharmacolog
Allenex, tidigare Linkmed , har nu överlåtit sitt aktieinnehav i två av sina portföljbolag till ett schweiziskt private equity-företag. Beslutet går i linje med Allenex planerade omstrukturering av sina portföljbolag. I september 2010 beslutade bolaget att fokusera verksamheten inom transplantation och att successivt avveckla de portföljbolag som är verksamma inom andra områden.

I juni sålde Allenex sitt första portföljbolag, Orthoway, ett bolag som tillverkar instrument för ryggradskirurgi, till det svenska företaget Spin-med.

Till vilket pris köper Spin-med Ortoway?

- Spin-meds ersättning till Allenex kommer att baseras på framtida försäljningar av Ortoways produkter, säger Okee Williams, portfolio manager på Allenex.

Nu har Allenex avyttrat ytterligare två bolag utanför transplantationsområdet, bioteknikbolagen Novahep och Recopharma. Köparen Alden impact capital övertar innehaven mot att Allenex får en del av framtida vinster då det schweiziska bolaget i sin tur avyttrar bolagen.

Försäljningen av de tre portföljbolagen inbringar inga kontanter i dagsläget utan ersättningen utgörs istället av eventuella framtida vinster.

Novohep utvecklar stamcellsteknik för behandling av leversjukdomar och tester för levertoxitet och metabolism av läkemedelssubstanser i lever. Recopharma utvecklar rekombinanta glukoproteiner för behandling av ögonsjukdomar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047