23948sdkhjf

Uppsalaprojekt i avtal med Roche

Roche tecknar sitt första avtal om öppen innovation med en europeisk samarbetspartner. Partnern är Uppsala bio.
Uppsala bio har tecknat ett samarbetsavtal med läkemedelsjätten Roche om ett öppen innovations-program. Avtalet innebär att de utvecklingsprojekt som Uppsala bio valt ut till sitt Bio-X-program kommer att få tillgång till de interna resurser och den kompetens som finns inom Roche-koncernen. I utbyte får Roche förtursrätt att förhandla om resultaten från Bio-X-projekten.

Roche har redan idag flera samarbetsavtal som baserar på öppen innovations-principen, men detta är det första avtal som bolaget tecknar tillsammans med en europeisk partner.

Bio-X är en innovationsprocess som Uppsala bio sjösatte under 2004. Bio-X syftar till att omsätta grundforskning från alla universitet i östra Mellansverige och Stockholm till att bli innovationer som i slutänden kan lösa problem i vårdapparaten. I april i år fick Uppsala bio 7,8 miljoner kronor från EU:s strukturfonder som bidrag till att finansiera projektet.

Bio-X har sedan starten fått in över 150 projektidéer och tagit sig an över 40 projekt. I maj i år valdes tre nya projekt in i innovationsprogrammet, samtliga inom diagnostikområdet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078