23948sdkhjf

Ortivus vd slutar

Lämnar bolaget omedelbart och får 2,3 miljoner kronor.
It- och medicinteknik-bolaget Ortivus vd Jan B Andersson lämnar företaget med omedelbar verkan. Enligt ett pressmeddelande har han kommit fram till beslutet tillsammans med styrelsen. Detta på grund av att företaget nu ska genomgå en strategisk översyn för att se potentiella utvecklingsvägar för företaget. Bolagets försäljningschef Carl Ekvall går in som tillförordnad vd tillsvidare.



I samband med att
Jan B Andersson lämnar bolaget får han 2,3 miljoner kronor.

- Det är en kostnad som kan medfölja då en vd lämnar bolaget, säger Carl Ekvall och hänvisar till vissa villkor i Jan B Anderssons anställningsavtal.



I årsredovisningen för 2010
anges att Jan B Andersson och bolaget har en ömsesidig uppsägningstid om nio månader. Det står även att han har rätt att få avgångsvederlag med avräkning mot lön från annan anställning.

Vid Ortivus årsmöte i mitten av maj möblerades det också om i styrelsen. I enlighet med valberedningens förslag omvaldes samtliga styrelseledamöter, men Crister Stjernfelt utnämndes till styrelsens nya ordförande. Den tidigare ordföranden Jon Risfelt stannade kvar som styrelseledamot.

Orsaken till ordförandeskiftet var enligt bolaget ett ökat marknadsfokus. Bolaget valde att lyfta upp Crister Stjernfelt i styrelsetoppen på grund av hans erfarenheter av försäljning inom it-området då han arbetat på stora it-företag som VM-data och Logica.

Ortivus levererar mobila lösningar för akutsjukvården. Bolaget har 30 anställda i Sverige och Storbritannien och har sin bas i Danderyd, Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062