23948sdkhjf

Annie Lööf ny näringsminister

Hon efterträder Maud Olofsson. Här är riksdagens nya ansikten som presenterades under regeringsombildningen idag och detta ska den nya näringsministern fokusera på.
När regeringen idag, torsdag, tillkännagav sin nya laguppställning blev det klart att den nya centerpartiledaren Annie Lööf efterträder nuvarande näringsminister Maud Olofsson på posten. Maud Olofsson meddelade innan sommaren att hon skulle avgå som partiledare för centerpartiet och så sent som i helgen utsågs hennes efterträdare, Annie Lööf.

- Jag är en varm anhängare av energi, miljö, och näringslivsfrågor. Jag tycker att det är en oerhört intressant roll att få posten som näringsminister, det är ju trots allt grunden för svensk välfärd, sa hon under presskonferansen i samband med tillgännagivelsen.



Annie Lööf blir dessutom chef
för näringsdepartementet. Under presskonferensen tog hon upp tre områden som hon ska fokusera på framöver. Framförallt kommer hon att arbeta med innovationsstrategin som håller på att tas fram, minska krångel och kostnader för företagare genom att införa regelförändringar samt arbeta för att företagare ska få en överblick över statliga riskkapitalbolag. På frågan om hur hon konkret ska jobba för att stärka innovationen i landet svarade hon att hon ska sätta sig in i frågan och återkomma om det.

I samband med att de nya ministrarna går in i riksdagen bakas rollerna om. Maud Olofssons var närings- och energiminister men efter ombildningen faller ansvaret för energifrågor bort från näringsministern. Däremot tillfaller regionsfrågorna nya näringsministern Annie Lööf. Anna-Karin Hatt, nuvarande it-minister blir framöver it- och energiminister.

Nya roller i riksdagen:

Lena Ek, ny miljöminister. Efterträder Anders Carlgren.

Anna-Karin Hatt, numera IT- och energiminister.

Annie Lööf, ny näringsminister. Efterträder Maud Olofsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078