23948sdkhjf

Tredje toppchefen lämnar Karo bio

Sedan i våras har styrelseordförande, vd och forskningschef gått. Nu lämnar även ekonomichefen Erika Söderberg Johnson företaget.
Karo bios ekonomichef Erika Söderberg Johnsson lämnar företaget vid årsskiftet.

- Det har pågått en diskussion under en tid och Erika har velat lämna bolaget och det är vad som nu sker i ett ömsesidigt samförstånd, säger Karo bios tillförordnade vd Per Bengtsson.

Det är den tredje toppchefen som lämnar sin post inom loppet av ett halvår, något som den nuvarande ledningen inte vill kommentera närmare annat än att referera till att det förekommit oenigheter i ägarledet.

- Vi måste lämna det där bakom oss. I oktober räknar vi med att dosera den första patienten i fas III-studien med Eprotirome. Nu riktar vi blickarna framåt, säger Per Bengtsson.



Efter Karo bios turbulenta
årsstämma i maj lämnade styrelseordföranden Bo Håkansson bolaget. Detta efter att en grupp aktieägare veckan innan meddelat att de ville byta ut stora delar av styrelsen, styrelseordföranden Bo Håkansson i synnerhet. Några veckor senare hoppade även bolagets vd Fredrik Lindgren av med omedelbar verkan.

- Jag kan inte kommentera detta. Det är ett styrelsebeslut, det kan jag säga, sa Fredrik Lindgren vid tidpunkten.

Sist ut att lämna Karo bio var bolagets forskningschef Jens Kristensen som slutade så sent som i augusti och strax därpå började på Medivir. Där ska han nu leda den kliniska utvecklingen inom bolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067