23948sdkhjf

Sobis forskningschef går till Orexo

Tar över ansvaret för Orexos forskning och utveckling.
Läkemedelsföretaget Sobi blir av med sin forskningschef. Peter Edman har tagit sig an nya utmaningar och börjar vid årsskiftet som ansvarig för forskning och utveckling på Orexo.

Peter Edman har arbetat som forskningschef på Sobi sedan 2008. Dessförinnan har han arbetat på ledande positioner på Pharmacia, Astra och Astrazeneca. Han har även varit laborator på Läkemedelsverket i Uppsala.

- Det har varit många spännande år inom Sobi. Vi har under denna tid omstrukturerat och inriktat forskningsverksamheten på rekombinanta proteinprojekt inom sällsynta sjukdomar och fattat beslut om att ta tre forskningsprojekt till fas III. Jag har stor respekt för den kunskap och kompetens som finns inom Sobi och det var inget lätt beslut att lämna företaget, säger Peter Edman i ett pressmeddelande.

Orexo utvecklar läkemede l inom terapiområden som bland annat smärta, insomnia, opiodberoende och luftvägssjukdomar. Några av de terapiområden som Sobi fokuserar på är blödarsjuka, hepatit, cancer och inflammation.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095