23948sdkhjf

Doxa rustar med ny vd

Ska fokusera på marknadsföring och försäljning.
- Doxa har under 2011 gått in i en ny fas och styrelsen anser därför att företaget nu behöver en ledare med en annorlunda profil. Fokus framöver är på marknadsföring och försäljning samt framtida produktutveckling. Mårten Winge, med en gedigen bakgrund från life science-industrin, kommer därför att ta över stafettpinnen, säger styrelsens ordförande Lars Eric Utterman i ett pressmeddelande.



Mårten Winge efterträder
Fredrik Alpsten som arbetat på dentalbolaget Doxa i tio år, varav tre som vd.

Mårten Winge har lång erfarenhet från branschen och har arbetat på flera ledande positioner inom life science-industrin, bland annat som vd för det danska proteomikföretaget Proxeon som såldes till Termo fisher scientifik under våren 2010. Mårten Winge kommer närmast från Denator, ett företag som utvecklar produkter som stabiliserar biologiska vävnadsprover, där han ansvarade för affärsutvecklingen.

Doxa tog in 90 miljoner kronor i en nyemission i juni. Kapitalet skulle finansiera lanseringen av bolagets dentalcement Ceramir som ska säljas i USA och Europa. Pengarna ska också täcka kostnaderna för den ökade produktionskapaciteten som krävs inför lanseringen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063