23948sdkhjf

Nygammal dekan återfår post

När Karolinska institutet nu uppdaterar listan över universitetets dekaner finns ett bekant namn med.
Efter en intern valprocess har Karolinska institutets rektor Harriet Wallberg-Henriksson utsett dekaner för flera interna verksamhetsstyrelser. Bland dessa finns Jan-Olov Höög som återfår posten han lämnade 2009.

Jan-Olov Höög, professor i medicinsk kemi, avgick som dekan för grundutbildningen på Karolinska institutet efter att universitetet förlorat examensrätten för sjuksköterskeprogrammet. Detta efter interna stridigheter då han själv och ledningen var oense om varför de blev av med examensrätten och vad som skulle krävas för att få den tillbaka.

- Jag känner att jag har mer att ge och har dessutom stort stöd i organisationen, säger Jan-Olov Höög.

- Jag och rektor har diskuterat vad som hände förra gången och kommit fram till att vi var i en annan situation då. Saker och ting har ändrats nu.

Jan-Olov Höög avgick från sitt uppdrag trots att de orsakande problemen uppstod redan innan han tillträdde uppdraget. Karolinska institutet återfick rätten att examinera sjuksköterskor i mars 2010 efter att ha genomfört nödvändiga åtgärder. Jan-Olov Höög blir dekan för utbildning och ordförande i styrelsen för utbildning. Prodekanus för samma område blir Jan Ygge, professor i oftalmiatrik.

Martin Ingvar, professor i integrativ medicin, fortsätter som forskningsdekan och ordförande i styrelsen för forskning. Prodekanus för samma område blir Mats Wahlgren, professor i smittskydd.

Anders Gustafsson, professor i parodontologi, blir dekanus för forskarutbildningen och får samtidigt posten som ordförande i styrelsen för forskarutbildning. Prodekanus för samma verksamhet blir Marianne Schultzberg, professor i klinisk neurovetenskap.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078