23948sdkhjf

Medicon valley dåligt känt bland investerare

Internationella investerare har dålig koll på svenska och danska bioteknikföretag.
Medicon valley alliance, som ansvarar för marknadsföringen av det dansk-svenska life science-klustret Medicon valley, har genomfört en undersökning där de tittat på hur väl internationella riskkapitalister känner till bioteknik-bolag i Sverige och Danmark, skriver Business.dk.

I undersökningen har de frågat 34 internationella riskkapitalbolag om de känner till klusterområdet i Medicon valley eller svenska och danska bioteknik-bolag generellt. Av svaren att döma har 22 av 34 riskkapitalbolag hört talas om Medicon valley och 12 riskkapitalbolag har aldrig hört talas om klustret. Bättre kännedom har de om danska bolag generellt, 25 riskkapitalbolag känner till minst ett danskt bioteknik-bolag medan endast 19 kan nämna ett svenskt.

Över hälften av riskkapital-bolagen har mottagit ansökningar från bioteknik-bolag i Medicon valley, men endast sju har investerat i danska bolag och två i svenska.

- Undersökningen visar att vi i regionen inte har varit tillräckligt bra på att marknadsföra oss. Men i en situation där konkurrensen om kapital har blivit mycket hårdare, måste du vara i framkant för att kunna attrahera internationellt kapital, säger Stig Jørgensen, vd för Medicon Valley Alliance.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078