23948sdkhjf

Astra startar fem studier i sen fas

Testar ny behandling av infektioner med gramnegativa bakterier.
Astrazeneca och samarbetspartnern Forest laboratories drar igång fem kliniska prövningar i ett fas III-program med läkemedelskandidaten Caz-avi. Caz-avi är en kombination med bredspektrumantibiotikat ceftazidim och den nya beta-laktamashämmaren avibactam. Läkemedelskandidaten har utvecklats av bolagen för behandling av allvarliga infektioner med gramnegativa bakterier.

I de fem kliniska fas III-studierna ska läkemedelskandidaten användas för behandling av patienter i slutenvården som lider av komplicerade infektioner i buken eller svåra urinvägsinfektioner. Bland försökspersonerna ingår patienter med infektioner där bakterierna är resistenta mot antibiotika som finns tillgänglig idag,

Astrazeneca och det amerikanska läkemedelsbolaget Forest laboratories tecknade ett samarbetsavtal i slutet av 2009 om att tillsammans utveckla två antibiotikaprogram varav den ena är Caz-avi. Bolagen delar på utvecklingskostnaderna och genom avtalet får Forest laboratories marknadsföringsrättigheter i Nordamerika och Astrazeneca i övriga världen.

Bolagen planerar att lämna in registreringsansökningar för läkemedelskandidaten under 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078