23948sdkhjf

"Få har lyckats"

Per Carendi är skeptisk till att forskande bolag introduceras på börsen.
Frukostseminariet gästades också av Per Carendi, fram tills nyligen vd på SLS invest, som uttryckte stark skepsism till att forskande småbolag ska introduceras på börsen. Detta förklarade han med en enkel ekvation. Bolag med hög affärsmässig risk som ständigt har en osäker finansiell situation och alltid jagar pengar går inte ihop med den marknadsrisk det innebär när börsvärdet fluktuerar som det gör. För att bolagen ska överleva på börsen behöver åtminstone en av ovan nämnda delar vara stabil.

- Har du en finansiellt hög risk ska du ha en låg affärsrisk eller tvärt om.

Hör bioteknik-bolag hemma på börsen överhuvudtaget?

- Nej. Få har lyckats, särkilt bland dem som introduceras när de är små och i tidiga utvecklingsfaser.

Per Carendi anser att de flesta bolagen har en förväntan på börsintroduktioner som inte är förankrad i verkligheten. Han tycker att de ska ompröva sina planer och se sig om efter andra alternativ.

- Vänd er till privata finansiärer, människor som har kapital och vill ta risker. Inlicensiera eller sälj er till big pharma för att rädda det vetenskapliga, var hans råd till bolagen som står inför att ta in kapital.

Överlag tycker han att det är bra att börsen finns.

- Det behövs en marknadsplats och för vissa bolag fungerar det. Speciellt för företag som har en stabil grund men vill expandera eller har kommit längre i utvecklingsfasen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063