23948sdkhjf

Hänt under veckan

Här är veckans mest lästa artiklar.
Carmel pharma lägger ner Sverigeverksamhet

Carmel pharma utvecklar ett system för säker läkemedelshantering, Phaseal, och har både produktion och utveckling i Mölndal strax utanför Göteborg. Nu har den amerikanska ägaren Becton dickinson, som köpte upp det svenska medtech-bolaget i somras, kommit fram till att verksamheten kan rymmas i koncernens fabrik i Spanien och lägger därför ner verksamheten i Sverige skriver Göteborgsposten.

Läs mer.

Karo bio styckas

Karo bio meddelar idag, tisdag, att de tänker dela upp bolaget i två delar. Huvudprojektet, utvecklingsprogrammet med blodfettssänkaren eprotirome, blir en del. I den andra delen kommer bolagets prekliniska utveckling av läkemedel som verkar via nukleära receptorer att samlas.

Läs mer.

Ågerup ger bort rubbet

När estetikbolaget Q-med såldes till fransk-schweiziska Galderma i våras kammade Q-meds grundare och huvudäare Bengt Ågerup hem storkovan. Enligt honom själv är han efter försäljningen god för fem miljarder kronor, en förmögenhet han nu väljer att skänka bort.

Läs mer.

Svensk CMO bland tiobästa

Nice insight har utvecklat ett analytiskt system som rankar olika bolag, bland annat kontrakttillverkare, baserat på hur bolagen uppfattas utifrån sina offentliga webbplatser. I uppdraget kompletterade de den rankinglistan genom att jämföra fem viktiga funktioner hos bolagen, processoptimering, frystorkning, beredning, förpackning och stabilitet, lagring och testning.

Läs mer.

Amerikanskt bolag köper upp Duocort pharma

På torsdagen meddelade det svenska läkemedelsföretaget Duocort att de säljer dotterbolaget Duocort pharma till det amerikanska läkemedelsbolaget Viropharma. Affären uppgår till strax över en miljard kronor varav 220 miljoner kronor ges i förstagångsbetalning och 860 miljoner kronor betalas ut då bolagen uppnåt vissa mål.

Läs mer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063