23948sdkhjf

Unitech får ny ägare

Köps upp av brittisk kontraktstillverkare men förblir svenskt.
Den svenska kontraktstillverkaren Unitech pharma med säte i Matfors utanför Sundsvall har blivit uppköpt av kontraktstillverkaren Cobra biologics. Cobra biologics förvärvade Unitech pharma och dess dotterbolag Unitech biopharma genom att köpa upp 100 procent av moderbolagets aktier. I och med att Matforsbolaget inte är noterat på börsen framkommer det inte vad köpeskillingen uppgick till.

- Det går vi inte ut med. Det viktigaste är att vi blir en del i ett större sammanhang vilket i slutänden kommer att innebära ett större kundunderlag för Unitech pharmas verksamhet och vidare expansion, säger Unitech pharmas vd Björn Sjöstrand.

Cobra biologics har verksamheter i Södertälje och i Keene, England och har försäljningskontor i USA, Kanada och Asien.

Trots att Cobra biologics är ett brittiskt kontraktstillverkningsbolag kommer Unitech fortsätta som ett svenskt företag. Detta för att Cobra biologics är ett dotterbolag till det svenska holdingbolaget Cobra biologics holding.

Anette Elmqvist, vd för dotterbolaget Unitech biopharma, och Björn Sjöstrand kommer att sitta kvar på sina poster ­under en övergångsperiod.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111