23948sdkhjf

Bioresonator prisas för globaliseringsplan

Hade bäst strategi i Stings program Go global medtech.
För tredje året i rad anordnar affärsinkubatorn Sting ett program för att stimulera medicinteknikföretag att växa och expandera utomlands. I Go global medtech deltar företag från hela Sverige och får under fem tvådagarpass lyssna på erfarna talare och arbeta individuellt med olika uppgifter. I slutet får företagen presentera en internationaliseringsplan och en jury utser det företag som lyckats bäst. I år blev det medicinteknikföretaget Bioresonator som kammade hem priset.

– Vi tycker att Bioresonator har utvecklats väldigt starkt i programmet. De har tagit till sig kunskapen som har förmedlats, det märkte man tydligt när de presenterade sin strategi, säger programledaren Olof Berglund, affärscoach inom medtech på Sting i ett pressmeddelande.

Bioresonator är ett dotterbolag till investmentbolaget Allenex och utvecklar och säljer en ögontrycksmätare som tidigt kan upptäcka grön starr. Under arbetet med internationaliseringsplanen fann bolaget att de hade oväntade möjligheter i Italien.

– Italien är ett lite annorlunda land som normalt sätt kommer ganska långt ner på listan. Att Bioresonator tog den chansen tycker vi är bra för det visar att de lyssnar, att de har analyserat marknaden och insett att de har en möjlighet där som inte finns någon annanstans. Man ska analysera marknader utifrån sina egna förutsättningar och dra rätt slutsatser, och inte bara göra som alla andra, säger Olof Berglund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078