23948sdkhjf

Active faller igen

Aktien rasar efter ett uttalande från bolagets MS-partner Teva.
Under eftermiddagen stoppade Stockholmsbörsen all handel med Active biotechs aktie och när handelsstoppet lyftes drygt två timmar senare föll aktien handlöst. I skrivande stund har värdet gått ner med 30 procent. Orsaken är att samarbetspartnern Teva under en telefonkonferens gått ut med information om att registreringsansökan för deras gemensamma projekt försenas.



- I förra veckan hade Teva ett möte med FDA för att diskutera registreringsansökan för laquinimod. Efter detta möte har vi kommit fram till att det vore prematurt att lämna in registreringsansökan i nuläget. FDA har erbjudit sin hjälp för att tillsammans med oss hitta den bästa designen för ytterligare en studie, sa Tevas vd Shlomo Yanai under telefonkonferensen tidigare idag enligt ett pressmeddelande från Active biotech.



Active biotech utvecklar
tillsammans med det israeliska läkemedelsföretaget Teva en läkemedelskandidat mot MS, laquinimod. I somras slutfördes fas III-studier med läkemedelskandidaten och planen har varit att Teva ska lämna in registreringsansökan för preparatet hos det amerikanska läkemedelsverket, FDA, i början av 2012.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094