23948sdkhjf

Medivir lägger ner projekt

Stoppar projekt med hepatitläkemedel eftersom tillräcklig effekt inte visades i klinik.
Under Medivirs kapitalmarknadsdag idag, tisdag, meddelade bolaget att de har avslutat utvecklingen av bolagets läkemedelskandidat TMC649128, för behandling av hepatit C. Bolaget startade en fas Ib-studie i slutet av juni tidigare i år, men eftersom preparatets virushämmande effekt inte uppnådde utsatta mål lades projektet ned.

Läkemedelskandidaten TMC649128 utvecklades i projektet HCV-POL tillsammans med samarbetspartnern Tibotec. Kandidaten är en polymerashämmare som skulle användas i kombination med direktverkande antivirala läkemedel.

Medivir fokuserar på infektionssjukdomar som hepatitinfektioner, hiv/aids och herpesvirus, men driver även projekt inom andra terapiområden. Totalt har bolaget nu tre utvecklingsprojekt med läkemedelskandidater inom hepatitsjukdomar. Huvudprojektet TMC435 utvecklas också i samarbete med Tibotec och har nått klinisk fas III. Det andra hepatitprojektet, MIV-210, utvecklar Medivir tillsammans med Daewoong och går snart in i fas IIa. Det fjärde utvecklar Medivir i egen regi och är i tidigt forskningsstadium.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062