23948sdkhjf

Affitech varslar och byter fokus

Hushåller med pengarna för att finansiera två utvalda projekt.
Det danska forskningsbolaget Affitech meddelar idag, torsdag, att de ska göra en omorganisation i bolaget och skifta fokus. Bolaget har ett antal projekt i pipeline men vill hädanefter fokusera både pengarna och utvecklingsresurserna på att ta de mest lovande vidare till klinisk fas. I samband med detta varslas 24 anställda som arbetar i bolagets forskningsanläggning i Norge, tillika dotterbolaget Affitech research.

Affitech pekar ut läkemedelskandidaten AT001/r84 som bolagets mest lovande projekt som de nu vill fokusera mer på. AT001/r84 är en selektiv antikropp som binder till VEGF, en tillväxtfaktor för nybildning av blodkärl som spelar en stor roll vid spridning av elakartade tumörer. Läkemedelskandidaten har studerats i preklinisk fas men är nu redo för att börja behandla patienter i kliniska studier.

Det andra projektet som bolaget vill satsa på är läkemedelskandidaten AT008/anti-CCR4, för behandling av cancer, som de vill ta till preklinisk fas. AT008/anti-CCR4 är en monoklonal antikropp som hämmar cancerns utveckling genom att binda till G-proteinkopplade receptorer som finns på många cancercellers yta.

Affitech kommer trots nedskärningarna att forsätta med grundforskningen på bolaget övriga läkemedelskandidater. Efter omorganisationen förväntar sig bolaget att förlusten landar på 45-55 miljoner danska kronor, motsvarande 55-67 miljoner svenska kronor, för helåret 2011. Uppskattningen är något lägre än vad de tidigare angett som tidigare var 50-60 miljoner danska kronor, motsvarande 61-74 miljoner svenska kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062