23948sdkhjf

Flytten av finska läkemedelsverket skjuts upp

Senast 2014 skulle det finska läkemedelsverket Fimea ha flyttat från Helsingfors till Kuopio. Men personalen vill inte flytta med och planerna har nu blivit uppskjuten fyra år.
Beslutet att flytta det finska läkemedelsverket Fimea togs 2009 och var en del av den förra regeringens regionaliseringspolitik. Redan när beslutet fattades reagerade ett trettiotal anställda med att säga upp sig, enligt tidningen Helsingin Sanomat. Sedan dess har totalt 70 personer valt att lämna myndigheten och ytterst få har flyttat till det nya kontoret i Kuopio. Där arbetar idag ett fyrtiotal personer varav majoriteten rekryterats lokalt. När det tidigare i höstas visade sig att runt 80 personer på myndigheten helt vägrade flytta med började den finska socialministern Paula Risikko se över möjliga lösningar tillsammans med myndighetens leding och personal.

Resultatet är att slutdatum för flytten är uppskjutet med fyra år, inte förrän 2018 ska hela myndigheten ha flyttat till Kuopio. Det kommer också finnas kvar en liten del i Helsingfors och ett kontor i London där vissa experter kan sitta. Syftet med beslutet är att motverka förlusten av personal skriver myndigheten på sin hemsida.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.408