23948sdkhjf

Layerlab hotas av konkurs

"Vi befinner oss i en mycket besvärlig situation", säger bolagets vd.
Styrelsen i laboratorieteknikföretaget Layerlab meddelade på torsdagmorgonen att de överväger att ansöka om konkurs. Handeln med bolagets aktie stoppades efter nyheten och är fortfarande stoppad idag, fredag.

Bolagets ledning och styrelse har sedan en tid försökt hitta lösningar för att finansiera den fortsatta verksamheten men har ännu inte lyckats. Det ekonomiska läget är nu så instabilt att verksamheten kan läggas ned.

- Bolagets likvida medel för förestående utbetalningar, däribland löner till anställda samt skatter och avgifter, är nu så begränsade att styrelsen måste överväga att ansöka om konkurs, skriver Layerlabs styrelse i ett pressmeddelande.

Layerlab genomförde så sent som i våras en nyemission då de tog in sex miljoner kronor till en teckningskurs på 2,15 kronor aktien. De tecknade också ett distributionsavtal med Attana i slutet av september genom vilket Layerlabs produkt Memlayer skulle fungera som ett komplement till en biosensorprodukt som Attana tillverkar.

- Vi befinner oss i en mycket besvärlig situation. Vi är i ett läge när båda våra produktområden har tagits emot positivt på marknaden och globala distributörer har börjat sälja våra produkter. Med finansiell uthållighet finns en spännande marknad runt hörnet, säger vd Torbjörn Petterson.

Layerlab är listat på Aktietorget och handeln med aktien stoppades under morgonen idag, torsdag, i väntan på ytterligare information från bolaget. Bolaget har sitt säte i Göteborg och utvecklar och säljer instrument för bland annat analys av cellmembran och molekyler.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142