23948sdkhjf

KI stärker samarbete med USA

Fördjupar samarbete med hälsoorganisationen Mayo clinic.
Karolinska institutet har sedan 15 år tillbaka samarbetat med den amerikanska hälsoorganisationen Mayo clinic inom områdena diabetes och nutrition. Nu fördjupas samarbetet och utökas med forskning inom bland annat regenerativ medicin.

– Samarbetet med Mayo clinic kommer att bli bredare än vanligt. Förutom student- och doktorandutbyten ingår även samarbeten mellan administrativ personal och innovationsverksamheten. På sikt är det troligt att detta samarbete breddas ännu mer, säger Karolinska institutets rektor Harriet Wallberg-Henriksson i ett pressmeddelande.

Detta är en del av en ny strategi som Karolinska institutet antagit. Genom att knyta till sig samarbetspartners ska de öka utbytet med utlandet och på så vis stärka Karolinska institutet i den internationella konkurrensen.

– Mayo clinic har lyckats kombinera världsledande forskning med världsledande vård och vi har mycket att lära av dem organisatoriskt och administrativt, hur man anpassar verksamheten för förstklassig sjukvård samtidigt som man bedriver patientnära forskning, säger Harriet Wallberg-Henriksson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079