23948sdkhjf

Ny kompakt autoklav för labbänken

Den nya PS1201B-autoklaven från Miele är kompakt nog att ställas på labbänken och kan utföra en fullvärdig sterilisering av instrument på 21 minuter.
Autoklaven PS1201B är liten nog att få plats på labbänken och kan användas för sterilisering av mindre instrument. Sitt kompakta format till trots har bänkautoklaven samma konstruktion som stora autoklaver vilket ska ge en fullgod sterilisering. PS1201B har tagits fram av Miele och kan bland annat autoklavera sex kilo förpackade instrument på endast 21 minuter inklusive torkning.

Enheten är utrustad med finesser som ett integrerat system för omvänd osmos för vattenrening. I likhet med stora autoklaver har den en ånguppvärmd tryckkammare med dubbla väggar vilket ger upphov till en bra temperaturfördelning i kammaren. En effektiv vakuumpump gör att autoklaverat gods torkar snabbt. PS1201B har förprogrammerats med tre steriliseringsprogram för 134 grader Celsius respektive 121 grader Celsius och har dessutom snabbprogram samt funktioner för vakuumtest. Det mest populära programmet startas enkelt med en enda knapptryckning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079