23948sdkhjf

Halo genomics blir amerikanskt

Agilent technologies köper upp Uppsalaföretaget.
Bioteknikföretaget Halo genomics har köpts upp av det amerikanska bolaget Agilent technologies. Köpeskillingen är okänd.

– Att bli en del av Agilent är mycket bra för Halo genomics, såväl för vår personal som för våra kunder. Med Halos teknik och Agilents marknadsledande position och produkter, ser vi fram emot att kunna erbjuda våra kunder en utökad portfölj av lösningar, säger Olle Ericsson, vd och grundare av Halo genomics, i ett pressmeddelande.

Halo genomics grundades 2008 av forskare från Uppsala universitet och från Olink bioscience. Sedan dess har bolaget expanderat och har nu försäljning i bland annat USA och Storbritannien.

Halo genomics utvecklar produkter för provberedning vid DNA-sekvensering. Fram till förvärvet ägdes bolaget av bland annat Almi invest, Stockholms affärsänglar och Uppsala universitets utveckling.

- Vi är oerhört glada och stolta över det arbete som Olle Ericsson och teamet bakom Halo genomics utfört. Samtliga investerare är imponerade över den utveckling bolaget tagit sedan vi investerade. Bolaget är verksamt i en extremt snabbrörlig bransch och vi tror det nu var bra timing att hitta en större ägare till verksamheten som med sitt nätverk och resurser kan ta ut teknologin brett i världen, säger Anna Söderholm, investment manager på Almi invest, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063