23948sdkhjf

Creative antibiotics rensar i portföljen

Avbryter utvecklingssamarbete med norska Qotics.
Sedan ett år tillbaka har forskningsföretaget Creative antibiotics samarbetat med det norska bolaget Qotics i hopp om att hitta en ny behandling av infektioner som orsakats av E. coli-bakterier. Nu avbryter de samarbetet.

- Det har varit mycket intressant och lärorikt att få insyn i den teknologi som Qotics avser att utveckla för behandling av infektionssjukdomar. Vi bedömer dock att projektet tyvärr är i en allt för tidig fas för att passa in i vår utvecklingsstrategi. Därför väljer vi att prioritera de projekt som ligger närmare prekliniska studier för att snabbare kunna komma in i klinisk fas”, säger Ulf Boberg, Creative antibiotics vd, i ett pressmeddelande.

Creative antibiotics tecknade två nya samarbetsavtal under hösten och har idag tre projekt i utvecklingsportföljen. Höstens första avtal tecknade de med Eskitis institute vid Griffith university i Australien om att vidareutveckla lead-substansen INP11252 för behandling av pseudomonas aeruginosa-infektioner.

Bolaget utvecklar nya typer av antibiotika för att försöka få bukt på multiresistenta bakterier. Till skillnad från dagens antiobiotika som fokuserar på att hämma tillväxten av bakterier eller att döda dem så fokuserar Creative antibiotics antibiotika på att avväpna bakterierna genom att hämma virulensmekanismen. Bolagets forskning baserar på att blockera T3SS-mekanismen hos bakterier vilket hindrar dem från att skicka ut toxiner och på så vis infektera värdcellerna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063