23948sdkhjf

ESS flyttar in i Astrazenecas gamla lokaler

Huvudkontoret tar plats i Ideon medicon villages lokaler.
Den första februari flyttar European spallation source, ESS, sitt huvudkontor med de runt 100 anställda till Astrazenecas gamla lokaler i Lund. Det blir ett av de första företaget som flyttar in i lokalerna efter att Ideon medicon village vid årsskiftet tar över anläggningen.

- Nu flyttar vi ett steg närmare vår framtida forskningsanläggning. Vi är mycket nöjda över att finnas i Medicon village, och ser goda möjligheter för samverkan med övriga aktörer i life science-byn, säger Colin Carlile, vd för ESS, i ett pressmeddelande.

Astrazeneca meddelade i mars 2010 att de skulle lägga ner forskningsanläggningen i Lund och flytta delar av den till Mölndal. Framtidsplanerna för anläggningen var oklara fram till i januari i år då en av grundarna till bygg- och anläggningsföretaget Peab köpte anläggningen av Astrazeneca för 450 miljoner kronor. Anläggningen omformas nu till ett nytt centrum för innovation, forskning och företagande och första verksamheten att starta i lokalerna är framtidsinstitutet. Astrazeneca lämnar lokalerna helt vid årsskiftet 2011/2012.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062