23948sdkhjf

Pharmalink köper leveransteknik

Får genom nytt avtal full kontroll över sitt huvudprojekt.
Pharmalink köper rättigheterna till det brittiska företaget Archimedes Pharmas teknik för läkemedelsberedning, läkemedelskapseln Targit. Tekniken används i utvecklingsprogrammet med Pharmalinks läkemedelskandidat nefecon som utvecklas för behandling av njursjukdomen iga-nefrit.

Läkemedelskandidaten togs fram av Bengt Fellström och Roger Hellgren, professorer på Uppsala universitet, och köptes upp av Pharmalink under 2004. Efter det har Pharmalink tagit hjälp av Archimedes teknik för läkemedelsberedning, Targit, i utvecklingsprogrammet. Tekniken går ut på att få den inkapslade läkemedelsubstansen levererad till ett specifikt mål i tarmen. När Pharmalink nu köper upp tekniken återfår de ansvaret och rättigheterna till läkemedelskandidaten.

Köpeskillingen är hemlig, men i ett pressmeddelande meddelar Pharmalink att de, förutom kontantbetalning, även kommer att ge Archimedes royalties på framtida försäljning av nefecon.

Nefecon testades nyligen i en klinisk fas II-studie och bolaget förbereder nu för att ta kandidaten vidare till nästa kliniska fas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063