23948sdkhjf

A+ Science byter lista

Avnoteras från Aktietorget och flyttar till Alternativas A-lista.
CRO-bolaget A+ Science har beslutat att de ska avnoteras från Aktietorget. Handel med bolagets aktie kommer efter listbytet att kunna göras på Alternativa aktiemarknadens A-lista.

Anledningen är att bolaget just nu genomför en omstrukturering i verksamheten och samtidigt ser över sina kostnader. Priset för att vara noterad på Aktietorget är för högt i förhållande till bolagets resultat och arbetsinsatserna som krävs för att vara med på listan, menar bolaget. Genom att byta börslista hoppas bolaget kunna fokusera mer på organisation och mindre på administrationen som krävs för att vara noterad på Aktietorget.

- Bakgrunden är att A+ Science i dag är ett mycket mindre bolag än vad det var för två år sedan. Styrelsen har därför kommit fram till att ett bolag i A+ Science storlek passar bättre på en mindre lista, säger Ulf Skough, vd för A+ Science.

A+ Science är ett av de kontraktsforskningsföretag som drabbades hårt under den globala krisen 2008-2009 och aktien har har haft en negativ kursutveckling de senaste åren. Från att aktien var värd strax över 20 kronor aktien i början av 2007 har den nu gått ned till ett värde under en krona.

Kursutvecklingen innebär att A+ Science inte längre uppfyller det krav som Aktietorget har på sina noterade bolag om att minst 200 aktieägare ska ha ett innehav om minst 0,1 prisbasbelopp. Sista handel med bolagets aktie på Aktietorget är på skottdagen, den 29 februari.

- Det går fortfarande att handla med aktien efter det, men då på en annan lista. Vi kommer fortsätta att vara ett noterat bolag och är således informationsskyldiga gentemot våra aktieägare, säger Ulf Skough.

Alternativa aktiemarknadens A-lista står sedan 2003 under Finansinpektionens tillsyn. De är ett värdepapperbolag som möjliggör även handel i onoterade bolag och företagsfinansiella tjänster.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078